19 juli 2011

Dagje dierentuin Amersfoort met Aymee;

Zoals de titel al zegt zijn we een lange ochtend met Aymee naar de Dierentuin in Amersfoort geweest. Ze wilde zo graag het Dinobos zien, dat we, na het controleren van de voorspellingen, maar met Aymee daar naartoe zijn gegaan. Quinn heeft zich vermaakt bij Opa en Oma Putten.
Ze heeft echt genoten, ze wilde zo weer het Dinobos in. De rest van de dieren waren ook leuk, maar lang niet zo leuk als het Dinobos.
Ze heeft veel Dino's gezien die ze nog nooit gezien heeft. Ze was wel erg onder de indruk.
Helaas waren de wespen al vroeg actief en waren die volop in de Dierentuin aanwezig. Maar dat mocht de pret niet geheel drukken. Het was wel enorm rustig, bij de kassa konden we zo doorlopen (uiteraard na het afrekenen van de kaartjes en parkeerkaart).
Hieronder een impressie van lang niet alle foto's, maar ja je moet een selectie maken;


Ons dagje uit! Heerlijk. En nu weer druk aan de klus in huis. Het schilderwerk binnen moet even gedaan worden, dus daar zijn we de komende dagen ook druk mee.


11 juli 2011

Aymee vakantie, Quinn vakantie, papa vakantie, mama nog werken;

Zo gaat de komende week hier in huize Aymee. Daarna hebben we lekker allemaal vakantie.

De verjaardag van Quinn was super geslaagd en gezellig. Ons mannetje is weer enorm verwend!
Hij begint te lopen al vasthoudend, wordt sneller met kruipen en gaat hard met groeien en ontwikkeling.
Nog eventjes en hij loopt los. (denken we)

Aymee heeft lekker al een weekje vakantie achter de rug en nu heeft papa ook nog vakantie.
Haar rapport was veelbelovend. Ze heeft toch de 'goedkeuring' om naar groep 3 te gaan. Ons meisje gaat over. Ze heeft al proef gedraaid en dat vond ze super leuk! Ze krijgt uitdagende taken.
Het heeft wat voeten in aarde gehad. Maar ze gaat lekker na de vakantie naar groep 3. We zullen zien hoe het gaat. Na een maandje maar even op gesprek met de nieuwe juf, en we zullen het verder wel ervaren.

Quinn heeft nu ook lekker vakantie. Hij kan nu even lekker bijtanken @ home. Net als papa die lekker vakantie heeft. Mama mag nog even een weekje hard werken en dan kan ik ook genieten van 3 hele weken vakantie. We zijn er allemaal hard aan toe. We gaan het hier in huis nog even op orde brengen. Even de muren en plafonds lekker sauzen en dan kunnen we er ook weer een paar jaar tegen.

Verder nog wat leuke dingen doen met onze spruitjes, dagje zwemmen of dierentuin of zo dat zien we nog wel even. Nog een xtje voor verzorgster spelen bij mijn broer die in de lappenmand zit. En ook weer even een dagje Ehv doen. Dat is wat tot nu toe in de planning staat. Verder genieten van het thuis zijn en genieten van elkaar en de kids.

Hieronder nog wat nieuwe foto's van onze spruitjes;11 juni 2011

Jarige Quinn:

1 jaar vandaag!!


4 juni 2011

Foto's zeggen meer;
5 mei 2011

Tijd voor een update;

Eigenlijk moeten wij ons diep schamen, maar ja, de site word ook slecht gelezen. Zullen we het daar maar even op houden. Wel weer even tijd voor een kleine update.
Afgelopen maand is er niet veel gebeurd eigenlijk. Onze kleine man word groot. Over een dikke 5 weken hebben we een 1-jarige in huis. Pfff....dat is al snel.
Onze man heeft dus afgelopen maand maar even besloten om maar te oefenen met staan. En hij heeft de smaak te pakken. In bed, aan je handen op de grond, aan de salontafel. Je kan het zo gek niet bedenken en meneertje staat. Hij is het ook niet meer eens om in de box te zitten. Daar zit hij eigenlijk alleen nog in de ochtend even in tijdens spitsuur. We hebben daarom ook maar besloten, nu hij bijna 1 is, om alvast wat dingen te verkopen via marktplaats. Dus mochten jullie mensen kennen die spulletjes nodig hebben? Verwijs ze daar even heen. Daar staat een maxi-cosi en complete kinderwagen te koop. Zilvergrijs met limegroen.

Verder heeft Aymee nu al bijna 2 weken vakantie erop zitten. Ze heeft er wel moeite mee dat wij gewoon moeten werken. Dat is natuurlijk ook niet echt leuk, maar de centjes moeten binnen komen.
Wel hebben we met de mooie dagen even wat leuke foto's genomen. En natuurlijk leuke foto's van onze man die net ging staan.

(broer zusterliefde)


24 maart 2011

De wijde wereld!;

Tjonge jongens, het moet niet gekker worden. Het lijkt wel of het met Quinn 2x hard gaat dan met Aymee toendertijd. Het is echt niet te geloven!
Vorige week heb ik zijn lange haartjes even geknipt. Hij had ook een paar haartjes die wel ontzettend lang waren en andere weer heel kort. Ik heb geprobeert dit even op 1 lengte proberen te knippen, maar dat is nog niet zo makkelijk als dat ik dacht.
Maar goed, met zijn dikke 9 maanden kruipt meneer de wijde wereld in. Het is wel een grappig gezicht, want het lijkt net of hij nog heel zwaar moet nadenken hoe dat dan moet. Zijn beetjes en armpjes heel beheersd met een denkende blik (onbetaalbaar). En waar is dan zo'n kleintje druk mee bezig. Nou bij Aymee kruipen als ze op de grond aan het spelen is. Of aan het kleuren is aan de salontafel. Of lekker ballonnen zoeken die Aymee ergens neergegooid heeft. En dan het liefst de wat oudere "kleinere" ballonnen. Die zijn niet zo makkelijk kapot te krijgen, tot Aymee's opluchting. Of achter bakjes kruipen die lekker kunnen wegrollen. En dan gaat dat tempo van Quinn ook omhoog. Zo leuk om te zien! Heerlijk!!

En tja, Aymee die gaat ook leuk met hem om. Ze is zo lief voor hem.
Komt met vanalles aanzetten om hem lekker vrolijk te houden.
Het enige nadeel, ze heeft ontzettende moeite met het naar school gaan en dat ik weer werk. Dat is wel moeilijk om daar zo goed mogelijk mee proberen om te gaan. Want de ochtenden zijn echt spitsuren hierzo. En als ze dan ook nog moeilijk lopen te doen in de klas en achter je aan komen lopen tot aan buiten toe. Dan is dat niet echt leuk meer om naar je werk toe te gaan.
We weten niet zo goed wat we daar mee aan moeten. Wellicht maar eens gaan praten op het werk. Misschien is er wel wat mogelijk, maar ik heb daar zo mijn twijfels over.
Het blijkt toch zwaarder te zijn dan ik gedacht/gehoopt had. Dit verhaaltje krijgt nog wel een staartje. Als daar meer over bekend is, dan horen jullie dat uiteraard wel.

Hieronder weer even wat foto's van onze man;
13 maart 2011

Fototjes van Quinn;11 maart 2010

Het zonnetje lacht!;

En zo ook in huize Aymee. We zijn nog steeds druk. Ook omdat ik vanaf nu 4 dagen werk, die 4e dag is dan wel onder schooltijd, dus dat scheelt wel iets.
Afgelopen maandag moest ik met Quinn even naar de oogarts. Deze heeft hem weer even onderzocht qua oogstand. Die is op zich wel iets verbeterd, maar de vraag is of hij misschien niet geopereerd moest worden. Nu kunnen ze daar nog niks aan doen. Maar wellicht dat hij daar aan geopereerd moet worden. Zijn buitenste oog-spiertjes staan te strak, daardoor kijkt hij vaak "langs je heen". We gaan nu nog 2x met hem terug en dan kunnen we ook kijken of hij een scherpte afwijking heeft aan zijn zicht. Daarna kunnen we pas kijken wat we doen met de stand van zijn oogjes. We hoeven dit niet af te plakken omdat hij niet 1 dominant oog heeft. Als hij kijkt, dan kijkt hij wel degelijk met 2 oogjes en niet met 1 oogje. Maar zodra de concentratie daar vanaf is kijkt hij weer langs je heen. Dus afplakken heeft in dat opzicht geen zin. We houden jullie allemaal op de hoogte. Over 3 maanden volgt zijn afspraak. We zullen zien.

Aymee heeft wel Carnaval gevierd op school. Ze was verkleed als een poes. (what else is new) Ze hadden een optocht door de buurt en dat was erg leuk. Totdat ze mama zag, want ze dacht dat ze mee naar huis mocht. Het tegenovergestelde is waar. Eenmaal tot die ontdekking, was ze dus erg verdrietig en daarna is het eigenlijk ook niet echt meer goed gekomen.

Ook hebben we nog een gesprek op de BSO gehad over het formulier. Zij konden zich ook wel in dingen vinden die de school had aangegeven. Echter waren ook hun verbaasd over hoe Aymee beoordeeld was door school. Dus zij konden zich niet helemaal hierin vinden. Wel zijn we zelf van plan om een dossier aan te maken. En alles eens bij te houden. Over school, fysio en nu komt daar dus ook het Therapeutisch Centrum bij.
Wel vind ik het vreemd, dat het een nog niet is afgelopen, en het ander wordt alweer aangekaart! Dat klopt naar mijn mening niet.
We gaan ook nog een gesprek aan met de coördinator van de school van de groepen 1 tot en met 2. Want ik laat dit niet zomaar gebeuren.

Verder begint de lente door te breken. En daar zijn we maar al te blij mee. Jammer dat het zondag weer gaat regenen. Maar we zien wel in hoeverre dat waar is.

Verder hebben we weinig nieuws. Behalve dat papa binnenkort jarig is. Alweer een jaartje ouder. En hij wordt; (mensen ga alsjeblieft zitten en hou je vast) 35 alweer.


1 maart 2011

Waar haal ik de tijd vandaan???

De laatste tijd lijkt het wel of we veel drukker zijn. Aymee heeft dan wel vakantie gehad, dat was wel even lekker. Maar voor de rest, pfffff.....
Met Aymee gaat het wel goed. Ze slaat d'r overal lekker doorheen. Maar ze mag weer naar school en dat is toch wel weer een kleine drama geworden. Ze rent vooruit naar school, maar eenmaal in de klas is het brullen omdat de school begint. En ze geen zin heeft, en ze niet naar school wil, dat ze het niet leuk vindt, dat ze het moeilijk heeft want dan gaat ze me missen (moet ik doorgaan met opsommen of is het zo duidelijk?).
En moeders (ik dus) weet echt niet meer wat ik daartegen kan doen.
Ook hebben we van school het advies gekregen om naar het therapeutisch centrum te gaan. Eindelijk na 2 weken op school het formulier te hebben afgegeven, vandaag terug gekregen. En ik weet niet zo goed wat we daarmee aanmoeten. We zijn het beide duidelijk niet met alles eens. Maar goed, we gaan daar wel naartoe, maar eerst even a.s. woensdag even met de BSO praten wat die hiervan zeggen.

Met Quinn gaat verder alles echt goed. Hij is ziek geweest, hoestte veel, dronk niet goed. Ga zo maar door. Maar nu is het weer redelijk de oude op het hoesten na. Dat doet ie dus nog steeds. Misschien vrijdag toch maar weer de huisarts hierover bellen. En dan toch maar een doorverwijzing vragen naar een kinderarts. Aangezien ik gewoon wil dat dit na bijna 3 maanden toch echt naar gekeken moet worden. Wellicht is het niks, maar het kan ook wel wat zijn. You never know.
Wel zijn we met hem weer bij de keuring geweest. Hij is na ongeveer 2,5 maand maar
3 ons aangekomen. Dat is niet veel. Maar dat heeft ook te maken dat ie ziek was. Maar hij weegt 8,5 kilo en is 70 cm lang. Dat is toch wel een flinke beer. Gelukkig zit ie nog in het gemiddelde. Maar toch kreeg ik de vraag of ik me druk maakte om zijn gewicht? Nou nee...

Verder weinig foto's gemaakt, want de camera is leeg. Ik moet hem nog steeds opladen. Maar daar gaat wel verandering in komen. Tja je maakt ook niet graag foto's van een ziek kind.

En 7 maart met Quinn weer naar de oogarts. Eens zien wat die zegt. Maar dat horen jullie uiteraard wel weer.


8 februari 2011

Pff, druk met vanalles en nog wat;

Ik kom er gewoon niet echt meer aan toe. Jeetje wat erg.
Dit jaar de site bijhouden zal niet helemaal goed gaan komen.
We zullen zo nu en dan als we het niet vergeten wel even wat mijlpalen op de site zetten, maar we gaan het even wat rustiger aan doen.
We zijn ook zo druk met vanalles en nog wat. Beide de banen, de kids die overal naartoe moeten. (Fysiotherapie, therapeutisch centrum, oogarts en ga zo nog maar even verder. Pfff, weet gewoon niet waar ik de tijd en energie vandaag moet halen om leuke verhalen te schrijven.
Wel kunnen we mededelen dat Aymee d'r rapport echt goed was. Ze had wel wat matige dingen ertussen staan. (waarbij het grove motoriek en fijne motoriek, maar daarover zijn de meningen tussen fysio en school ook verdeeld) Dus die laten we achterwege.
Wel heeft ze deze reis de Cito ontzettend goed gedaan. Ze scoort 25% boven het landelijk gemiddelde. Dat is toch iets om trots op te wezen al zeggen we het zelf.

Verder gaat het met Quinn ook goed. 18 februari mogen weer voor de keuring. Waren we ook al een afspraak van vergeten. Dom dom dom, maar door alle hectiek gewoon niet kunnen onthouden.

Met Aymee moeten we a.s. vrijdag weer naar fysio. Van te voren nog maar even wat leuks halen voor de therapeut, want dat is haar laatste dag, ze gaat dan met zwangerschapsverlof! Zo leuk!!!

Zie hieronder nog wat leuke foto's van onze spruitjes. En jullie merken het vanzelf wel weer wanneer er een update komt.(Speciaal voor ome Dennis)

 


2 januari 2011

Kerst, kerstvakantie, oud en nieuw en nog veel meer;

Sorry dat het zo lang duurde voordat we weer eens wat gingen schrijven.
Maar hier komt dan ons verslagje:

Sinterklaas was natuurlijk super. Dat lijkt ook alweer een eeuw geleden.
We hebben gezellig hier in huis Sinterklaas gevierd en de goedheiligman had ook even tijd voor ons. Wat een feest voor de kids. En wat zijn die toch verschrikkelijk verwend.

Kerst. Tja, dat volgde vrij snel. En wat gaat het tijd toch hard. Aymee had lekekr een weekje vakantie. En het 2e weekje heeft ze bijna alleen maar op de bank gelegen. 1e Kerstdag was ze zo ziek dat ze niks meer kon. Ze heeft heel af en toe gespeeld, en 2e kerstdag kreeg ze een opleving. Maar dat was toch teveel van het goede. Onze arme meid heeft letterlijk de kerstdagen op de bank doorgebracht. Zo zielig. Na 6 dagen flinke koorts en nog niet weg willen gaan heb ik op aandringen van collega's toch de huisarts maar gebeld. Echter bleek die met vakantie te zijn en moest ik naar een andere toe. Gelukkig kon ik die woensdagmiddag bij de huisarts terecht. Onze meid had al een poos niet gegeten en redelijk (voor een ziek meisje) gedronken. Ze was redelijk wat afgevallen. Ze woog nog maar 16 kilo. Maar na die 6 dagen 39.6 koorts wil dat wel natuurlijk.
Maar met kerst zijn de kids ook weer vreselijk verwend!

Afgelopen vrijdag knapte ze gelukkig op met een paardemiddel als drankje. Echter vindt ze dat ontzettend smerig om te drinken (uiteraard) maar ja ze is wel weer redelijk de oude. Ze begint eindelijk weer praatjes te krijgen en de brutaliteit komt ook weer terug (en die hadden wij juist niet gemist) .

Oud en nieuw gezellig bij de buren gevierd. En onze meid tussendoor even in bed gelegd om rond 11en weer wakker te maken. Maar ze was boos en wilde zelf door slapen ondanks het vuurwerk. Dus we hebben zonder kids het nieuwe jaar gevierd.

En 1 januari hadden we alweer onze eerste verjaardagfeest waar we naartoe moesten. Aymee was nog wel een beetje hangerig, maar dat ging naderhand helemaal weg. En vandaag.....weer een gewone zondag met uitkijk op morgen een gewone schooldag.

En morgen met Quinn naar de oogarts en om half 4 zitten wij weer op school voor een gesprekje met de juffen. We zijn benieuwd wat ze nu gaan zeggen. Dit gesprekje was al aangekondigd voor de vakantie. Dus we zitten al een beetje te gissen wat het zal zijn. We zullen het morgen wel weer horen.

Zie hieronder voor een aantal kiekjes;


Volgende keer komt er een update onder deze foto's voor de rest. Jullie zullen zelf wel zien wanneer.


5 december 2010

Fijne Kerstdagen namens ons allen


27 november 2010

Foto's, Sinterklaas intocht, nieuw bed;

Pff eigenlijk weer teveel om op te noemen. En een schande dat het zolang duurt voordat er foto's bijkomen. Sorry daarvoor. Maar he? Wie is er nu niet druk met Sinterklaas in het land? Precies......Wij ook.
Zo zijn we bij de intocht hier geweest. Harderwijk had wel gekunt, maar ja beetje druk..... en dan is het niet echt leuk voor Aymee denk ik.
Dus hierbij de foto's van de Sint intocht Zeewolde.

Wel heel leuk, want we hadden een uitstekend plekje om hem even te zien. Hij kwam letterlijk op een armlengte voorbij. En Aymee heeft deze vriendelijke Sint even een hand geschud. Ze was zo blij!!! En zo trots dat ze wéér een hand van hem kreeg. Echt leuk!
De pepernoten vielen niet echt in de smaak. Ach...... die at papa wel op.

Verder heeft Aymee ook leuke dingentjes met Quinn. Laatst was ze pas in bad geweest en ik stond te koken en Quinn was wakker. Dat Joost Quinn even mee naar boven nam. Aymee moest even op Quinn letten, omdat papa nog wat spulletjes uit de droger moest vissen. Zie hier een verantwoordelijke Aymee.Verder zijn we begonnen met Quinn met fruithapjes. Hij vindt ze ook nog lekker ook. Er is wel een fototje van. En we zijn erachter gekomen dat hij duimen wel heel erg lekker vindt. Dit doet hij overigens meer dan Aymee. Aymee kraaide hier helemaal niet naar toen ze zo klein was. Maar Quinn vindt dit een lekkere bezigheid.
Zijn tandjes komen ook een beetje door, want hij heeft van die zure luiers (die lucht vergeet je echt nooit van je leven) En hij blijft vrolijk!
Hier nog wat fototjes van onze man!
Wat veranderen ze snel! Echt heerlijk!
Aymee ook daarentegen. Ze heeft een nieuw bed gekregen. Het peuterbedje staat nu nog in de woonkamer. Deze wordt verkocht, met matras en al. Dus wie er interesse in heeft, die mag altijd even een reactie achterlaten. Foto van Aymee met een nieuw bed volgt nog.
Op het werk gaat het ook goed. Heb wel aangegeven dat ik meer om handen wil. Dus dat gaat gebeuren. Erg leuk! Ik hoop dat dit niet mijn hoofdtaken gaat belemmeren, maar we zullen zien. Zodra de hoofdtaken maar uitgevoerd zijn, kunnen die andere dingen altijd nog. Heerlijk..

Voor de rest. De Sint. Daar gaan we nu ook even naartoe leven.
Aymee heeft eerst nog a.s. zaterdag een kinderfeestje. En dan is het zo Sinterklaas. Dit jaar voor ons op 3 december. Ach....leuk! Met nichtjes en opa en ome en tante en oom en "neefje".


8 november 2010

1e Werkweek, druk druk druk met vanalles;

Zo mijn eerste werkweek zit erop. Het bevalt me weer prima het werken en ik zit ook op een leuk plekkie! Leuke collega's. Wat wil je nog meer?

De oppas is allemaal goed geregeld. Op dinsdag gaat Quinn naar het KDV en woensdag is Quinn thuis dan is Oma Eindhoven hier. Woensdagmiddag gaat Aymee nog naar zwemles, dit verzorgen Opa en Oma Putten omdat Oma Eindhoven niet in mijn auto durft te rijden en zij altijd met de trein komt. Op donderdag is Quinn bij Opa en Oma Putten. Op dinsdag en donderdag is Aymee op het NSO. En dat vindt ze zelf erg leuk!

Verder zijn we nog erg druk. We hebben het beneden helemaal op orde en netjes. En dat moet uiteraard elke dag bijgehouden worden. De was en de strijk zijn ook redelijk bij. Dit ook mede door Oma Eindhoven. Verder hebben we weer een aantal plannetjes die uitgevoerd moeten worden! Zo hebben we in de keuken een carroussel die we erg graag eruit willen hebben en gewoon planken erin. Dat gaat aankomend weekend gebeuren.
Verder gaan we op zolder weer het e.e.a. doen aan kleine verbouwingen. Daar komt een Walk in Closet. (jubel hahahaha) En verder komt er nog een extra opberg ruimte.

Maar voordat dat allemaal gebeurt, hebben we ook Sinterklaas en Kerst nog! Pff de drukte. We waren afgelopen weekend voor het eerst vrij! Dat was wel even heerlijk.

Quinn heeft door de papfles zijn ritme eindelijk weer te pakken. Hij zit weer heerlijk in zijn vel. Krijgt ook lekker fruithapjes. Wat een heerlijk ventje eigenlijk! Hij is zo makkelijk. Is meestal zo'n 1 of 1,5 uur voor zijn fles wakker. Dan wil hij even lekker aandacht en lekker spelen en knuffelen. En daarna is hij zo moe dat hij heerlijk zijn bedje induikt. Echt een tevreden en makkelijk kind! Straks komt de tijd dat hij meer wakker zal zijn, en meer wil doen. Maar we gaan daar ook wel aan wennen. Heerlijk!

Verder hebben we wel weer leuke foto's, maar die komen de volgende keer weer op de site.


28 oktober 2010

CB Quinn, laatste mamaweek;

Pff wat gaat de tijd hard. Ik zou zo genieten van mijn laatste weekje thuis. Maar ik heb geweten dat ik dat gezegd heb. Pff. Quinn kwam ineens weer 's nachts om voedingen vragen. Aymee was weer een beetje aan de late kant (bijna elke ochtend) om wakker te worden op haar gemakkie en aan te kleden. Maar we hebben wel lekker cakejes gebakken begin van de week. En ze heeft er echt van genoten dat we dit ook echt deden.
Daarentegen ben ik wel druk geweest, om het hier opgeruimd en netjes te houden en de was bij te houden. Maar ach....het levert me straks zoveel meer op.

Vandaag met Quinn bij het CB geweest. De laatste keer op een donderdag. En wat waren ze erg tevreden over hem. Gelukkig mogen we nu ook echt rijstebloem erbij doen. In de hoop dat hij de nachten dan weer doorslaapt. Jammer genoeg moest ie vandaag wel weer 2 spuitjes. Gelukkig zijn we daar weer even vanaf. En jammer genoeg heb ik niet meer de verpleegkundige die we al jaren hadden. :S
Ze was zo tevreden en had vaak goede adviezen heerlijk zo iemand waar je even tegenaan kan blazen.

Verder hadden we eigenlijk (volgens de papieren) deze week kijkles bij zwemles. Opa speciaal vanuit Putten gekomen om te komen kijken. Wat blijkt.....hebben ze een briefje hangen en is dit naar volgende week verplaatst. En de kijkles in december is op de 15e. Dat zijn niet de laatse woensdagen van de maand. Ach...
Ze deed goed haar best en is beslist niet meer bang om te zwemmen. Ze had er ook echt zin in om te gaan. En ze heeft weer meer geleerd. Het zwemmen op d'r rug gaat ook beter. En het zwemmen in het algemeen gaat ook goed. Ze blijft langer onder water met d'r koppie. Echt onwijs goed van d'r!

Misschien dat we het weekend even met haar gaan zwemmen er even lekker op uit. Heerlijk. Dan kunnen we even goed oefenen en wie weet mag ze dan snel naar het volgende badje. Dan kan ik weer met haar mee naar zwemles. Nu moet ik dit pleziertje even aan opa en oma Putten meegeven. Dit krijg je uiteraard weer als je gaat werken. De dagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag. Maar daarentegen heb ik wel weer een lang weekend. We zullen zien hoe dat gaat en of dat bevalt. Ik heb er wel zin in om volgende week weer lekker aan de gang te gaan!


20 oktober 2010

Wat een week, kaakchirurg, Haptonoom en vakantie;

Wat een week wat een week. Deze week is lekker begonnen. Lekker rustig aan doen, want Aymee heeft een weekje vakantie. Mensen wat was ze hier aan toe. Maar vanavond sloeg ze weer de even vrolijke zin uit: "Wanneer mag ik weer naar school mama?" (eigenlijk kan je dat ook negatief oppakken, dat ze het thuis niet zo leuk vindt, maar we gaan er vanuit dat ze het leuk vindt op school.) "Je hebt nog vakantie meid, geniet daar nu lekker van, want straks moet je weer een poosje naar school tot je volgende vakantie." Dus zo gezegd, zo gedaan.
Maandag lekker van d'r genoten. We hebben gespeeld, samen met het buurmeisje "Mens erger je niet" Of zoals Aymee dat zegt: "Mens vergeet je niet". Hahahaha. Beetje met de was bezig geweest, de badkamer schoongemaakt, beneden gestoft en gezogen. En toen was de dag alweer bijna om. O ja, en in de ochtend had ik nog een sollicitatiegesprek.

Gisteren was The Big Day! Ik 'mócht' naar de kaakchirurg. Ik zag er stiekempjes toch wel tegenop. Ik ben daar nog nooit geweest. En na het verhaal van mijn schoonzus, bleek ik eigenlijk alleen maar zenuwachtiger. Bij haar waren er een heleboel dingen niet goed. Ik gaf netjes aan dat ik voor 3 verstandskiezen kwam en voor een Cyste. Maar wat blijkt, toch tot een opluchtig, er zit helemaal geen Cyste. Dat is grote onzin volgens de kaakchirurg. Ik kon op de foto meekijken, en ook ik zag niks bijzonders op dit mooie plaatje. Nou lekker dan. Wel een opluchting, maar ze zorgen wel voor stress zo stiekempjes. Nu mag ik over 6 weken weer. Alles is goed gegaan. Ze hebben er 2 verwijderd, dus over 6 weken de laatste. En dan ben ik er klaar mee. Ik ben erg leuk behandeld en heb wel lol gehad, terwijl ik daar in die stoel lag. Dus dat is een goed teken voor iemand die bloednerveus was. Ik heb ook niet echt veel pijn. Het is wel heel gevoelig en je voelt wel wat pijn, maar ach mensen dat valt allemaal helemaal mee. Ik heb pijnstilling en ik heb vandaag alleen om 10 uur ingenomen en om half 8 vanavond. Dat valt dus wel mee.

De Haptonoom, tja, daar ben ik vorige week ook nog geweest. Dat was wel even vreemd om daar te zijn. Maar ook wel weer goed. Een beetje raar om daar zo te liggen. Het is iemand die je weer helpt "terug in je lichaam plaats te laten nemen" Aangezien ik nu in mijn koppie leef. En heel veel hoofdpijn heb. Moet ook toegeven dat dat ook wel minder is geworden. Maar ik slaap nu wel weer minder goed. Volgende week woensdag mag ik weer terug komen. We zullen zien hoe dat dan gaat allemaal.

O ja, vandaag mocht de kleine meid lekker weer naar zwemles. We hadden Quinn meegenomen en Oma Eindhoven was ook van de partij. Die hadden we gevraagd een paar daagjes hier te komen ivm kaakchirurg. Aymee gaat nu echt met sprongen vooruit. Ze vindt het erg leuk om daar weer naartoe te gaan. Vandaag heeft ze geleerd om langer onder water te blijven met d'r koppie. Door een gat in het water te zwemmen en op d'r rug te liggen in het water. Onze meid presteerde het om met haar armen te zwaaien in het water en vol verbazing keek ze toen ze vooruit kwam! Hahaha. Leuk om te zien. Dat voor iemand die echt watervrees had, want owee als d'r koppie nat werd. En water in d'r gezicht kwam...... o o o. Maar daar is nu helemaal niks meer van te merken. Zo mooi om te zien.

Zo vertelde ik net ook dat ik maandagochtend een sollicitatiegesprek had. Mensen ik kan me weer toevoegen aan het werkwereldje. Wel op een P&O afdeling met daarbij ook nog een stukje debiteurenadministratie. Dit bij een uitzendbureau (nee niet via een uitzendbureau, maar in dienst bij een uitzendbureau) in onze woonplaats. Ik heb er ontzettend veel zin in. A.s. vrijdag moet ik daar weer naartoe voor contract e.d. Daar ga ik 3 dagen werken in de week. En dan heb ik weer lekker lang weekend. Per november ga ik beginnen! Ik heb er nu al zin in.

Voor nu laat ik het hier even bij. We houden jullie op de hoogte. En o ja, volgende week weer kijkdag bij Zwemles. Dan mag Papa ook mee.


5 oktober 2010

Kiekjes;

Het is niet veel, we hebben niet zo heel veel meegemaakt. Zijn van verjaardag naar verjaardag aan het leven. A.s. zaterdag voorlopig weer even de laatste geloof ik!
Verder zijn we af en toe nog druk in huis met hoeken opruimen en de was en de strijk en uitzieken. (Ben eindelijk bij de dokter geweest, en morgen met Quinn naar de oogarts) Afgelopen woensdag was het kijkmiddag bij zwemles. Aymee deed heel erg haar best, en uiteraard zijn er weer wat foto's gemaakt!
Afgelopen donderdag kon ik naar de huisarts en hij heeft mij gelijk tabletten gegeven die pijnstillend werken. Tegelijk een doorverwijzing om foto's te laten maken voor een voorhoofdsholteontsteking (of zoiets). Ben benieuwd, want vrijdag naar ziekenhuis geweest en me er met open mond op de foto laten zetten!
Vandaag kreeg ik te horen dat de holtes redelijk schoon waren, dus aan de opknappende kant, echter is er een kleine bijkomstigheid gekomen. Er blijkt een kieste in de kaak te zitten die echt verwijderd moet worden. Nu moet ik 19 oktober naar de kaakchirurg om mijn verstandskiezen (ja mensen ik heb er nog 3, die niet door willen komen omdat deze geblokkeerd worden door mijn gewone kiezen) eruit te laten halen. Zij zullen dan gelijk de kieste weghalen.
Verder hebben we het weekend niet echt veel gedaan, behalve de verjaardag van de nichtjes gehad . Erg gezellig, maar met die koppijn niet echt bevordelijk! Ach je hebt er wat voor over!
En zondag wilde Aymee weer even de fles aan Quinn geven. Erg lief. En ze kwam er gezellig bij zitten.


 


27 september 2010

CB Quinn.

Hallo allemaal, vandaag weer even de tijd gevonden om een korte update van het Consternatiebureau te doen over Quinn. Hij groeit écht als kool, maar dat was afgelopen donderdag ook wel weer bewezen! hij is nu 61,5 cm en weegt 6370 gr. Netjes in de Curve dus. (Goh we mogen het nu ook een keer meemaken dat het een modelkind is.)
Verder is er even naar zijn oogjes gekeken op mijn vraag. Ik had het idee dat hij niet met beide ogen focust. Nu is mijn idee bevestigd en moeten we waarschijnlijk met Quinn naar de oogarts. Het is niet heel erg als je naar hem kijkt, want het valt niet iedereen op. Maar we moeten maar eerst een afspraak maken met de huisarts. (Bel je vandaag om een afspraak te maken (en lieve mensen, wij kunnen de huisarts alleen in de ochtend bellen om een afspraak te maken voor die dag) krijg ik de mededeling dat ik morgen maar weer moet bellen voor een afspraak voor morgen.)) Morgen poging 2. Maar dan ga ik ook gelijk voor mezelf. Eens kijken of ze daar tijd voor hebben. (En anders EIS ik een afspraak voor die dag!) Het CB was weer tevreden over zijn hoofdje. We hoefden van de fysio ook niet echt meer terug te komen met Quinn, want zijn voorkeurshouding is écht wel voorbij!

We hebben het wel weer druk gehad. Afgelopen donderdag had ik ook mijn 1e foto cursus, leuk klubje, klein klubje, echt erg gezellig! Wel weer huiswerk mee gekregen om te doen. Dus die snel maar eens uitvoeren, anders ben ik het weer kwijt.

Afgelopen weekend weer een verjaardag gehad, erg gezellig en lekker indisch gegeten. Heerlijk, wat is dat lang geleden zeg!! Heb wel 3x opgeschept, zo lekker.....

En gisteren hebben we een hoek in de woonkamer eens goed aangepakt en opgeruimd! We hebben een niewe reciever, want de oude was kapot. Die staat inmiddels aangesloten en wel in ons dressoir. En verder lekker rustig aan gedaan. Gisteravond en vanavond nog even visite gehad, vandaag zelfs mee-eters gehad! Het was weer gezellig.

En voor de rest, met hoofdpijn de dag doorgekomen. Gestreken, gewassen, gevouwen. Nu alleen dat nog opruimen en morgen weer verder wassen, strijken, opruimen en Aymee d'r kamer stoffen en stofzuigen, bed verschonen, tussen de ophaal-/wegbreng tijden van school, ach het gewone leven van een huismoedertje dus.


22 september 2010

Trampoline

Wat had ze vandaag toch een schik! Ze was zo blij dat ze weer thuis was na school, ze wilde meteen op de trampoline. We hadden afgesproken dat als ze netjes mee zou doen in de klas dat ze vanmiddag op de trampoline mocht. Zo gezegd, zo gedaan. Onze meid heeft goed geluisterd naar de instructies van de juf! En aan haar opdrachtje begonnen, dus ze mocht bij thuiskomst meteen op de trampoline. Ze had niet eens tijd voor een boterham.
We hadden afgesproken dat we dan om 13:00 uur een boterham gingen eten. (kon ik mijn strijkwerk even afmaken....pffff) En wat heeft ze een schik op dat ding!
Wij hebben echt een goede koop gedaan. Bedankt opa en oma Eindhoven, voor de tip en het ophalen van dat ding!!! Zie hier hoeveel schik ze ervan heeft!;

Echt een paar hele leuke shots gemaakt met de camera op sportieve stand.
Met Quinn gaat ook alles goed. Hij groeit als kool, en we zijn erachter gekomen dat hij níet tegen kietelen kan! En schateren dat hij dan kan! Heerlijk! Begint zo lekker te kraaien en wil meer wakker zijn! We hebben een heerlijk ventje.

Aymee is vanmiddag ook weer naar zwemles geweest, ze maakt kleine sprongetjes. Het gaat steeds beter. Nu maar hopen dat ze volgend jaar d'r diploma-tje heeft.

Over het verjaardagsfeest komt de volgende keer. Daar mogen jullie nog even op wachten! Geduld is een schone zaak!

Morgen met Quinn nog naar het consultatiebureau en morgenavond mijn 1e fotografie-cursus! Ben benieuwd. We houden de site hopelijk up to date deze week.


20 september 2010

Jarig!

Vandaag is ze echt jarig! Gisteren hebben we het grote feest al gehad. Vanmiddag het kinderfeestje. En wat is ze toch enorm verwend!
Ze heeft een trampoline van 180 doorsnee gekregen, een kidizoom camera (die al volop gebruikt is), cameratas, my little pony, Hello kitty schrijfboekje en etui, boekjes om te leren schrijven en te leren lezen, een mooie mega spiegel in de vorm van een hart, playmobil, een pen om mee te leren schrijven, parfum, nagellakjes, 2 doelen, schrijfletters om zelf na te maken en zelf woordjes mee te maken en op de post heeft ze nog een knutselsetje gekregen van foam. Dat vond ze wel mega interessant!
Aymee heeft wel een paar keer gezegd, 'jeetje wat ben ik erg verwend vandaag' dat doet je toch wel goed! En wat wordt ze toch een lekkere meid! 5 jaar alweer, wat gaat de tijd toch hard! En waar blijft de tijd? Aymee heeft vandaag alleen nog een cadeau tegoed van haar kleine broer! Maar dat gaat goed komen! Die krijgt ze als haar kinderfeestje is afgelopen!

Vandaag trakteren op school, d'r feesthoed heeft ze vanochtend al opgekregen! (sorry van beide vergeten een foto te maken! stom stom stom) En vanmiddag komen de kids vanuit school mee naar hier en dan gaan we leuke dingetjes doen. (dan ligt de camera binnen handbereik en dan zullen we ook echt foto's maken!)

Voor nu even alleen dit logje. Morgen komt de rest erop! Nu maar even de boel verder schoonmaken, want vanmiddag moeten de kids hier nog spelen en het wordt niet al te mooi weer. Dus nu even stofzuigen geblazen en dan zijn we alweer redelijk klaar.


12 september 2010

Even op adem komen na alle verjaardagen!

Zo daar zijn we weer. We hebben weer een weekend verjaardagen overleefd.
Afgelopen week even met jullie doornemen.
Begin van de week was al leuk. Aymee en rest in huis ook waren een beetje laat met opstaan. We lagen nog zo lekker in bed, dat we de wekker een keer op snooze gedrukt hadden. Aymee en ik waren pas om half 8 wakker. Dan mogen we wel verdraaid op gaan schieten. Ontbijtkoek klaar gemaakt, tassie met appeltje en drinken klaargemaakt. Snel aankleden incl. mezelf. hahaha. En dan snel haar haren kammen en dan naar school toe. Pff, lekker begin van de week zeg ik.

Afgelopen donderdag was ik zelf jarig. Ik hoor inmiddels bij de 30ers. Ik heb mijn digitale cameratje gekregen, maar wel zonder telelens. Laat me eerst die camera maar eens ontdekken, daarna kunnen we die lens altijd nog aanschaffen. Gelijk donderdagavond mezelf ook maar een extra cadeau gegeven, n.l. een cursus digitale fotografie. We moeten de spiegelreflex meenemen en een statief. Gelukkig had mijn schoonvader die nog liggen. Zolang ik niks hoor gaat de cursus de 23e gewoon door! (wel een vreemde manier van zaken doen, maar goed. Goed in de gaten houden dus en niet vergeten!)
Donderdag in de middag nog visite gekregen en in de avond ook nog. Wel erg gezellig.
Afgelopen zaterdag nog even naar een verjaardag geweest van de zoon van vrienden van ons. Blijkt ie zelf ook niet thuis te zijn i.v.m. een belangrijke examen. Hahaha. Niet erg, helaas kon ik niet lang blijven, want broerlief was inmiddels gearriveerd bij mij. Toen ik na een dik uurtje weer naar huis ging gingen de voorbereidingen bij mij thuis ook weer verder voor mijn verjaardag. Het was een knus feestje, niet iedereen kon komen.
Vandaag de dag mijn huisje weer opgeruimd en de was gedaan en lekker geluierd. Heerlijk. Quinn nog lekker in bad gedaan en lekker in bed gelegd. Hij was doodmoe.

Uiteraard hebben we wel even met de camera zitten klooien en fototjes geschoten.
Zie hier wat resultaten.
Afgelopen woensdag is Aymee ook weer naar zwemles geweest. Ze heeft haar 1e puzzelstukje gekregen! Ze was zo trots als een pauw. Ze had goed d'r best gedaan (net als alle andere kinderen, want die kregen ook een puzzelstukje) en daarom kreeg ze er 1tje.
Ze heeft op de terugweg continu het puzzelstukje vastgehouden en uitgeteld op de stoel gezeten. Eenmaal thuis meteen in d'r puzzeltje gedaan en erg lui op de bank gezeten. Maar ze was erg trots. 's Avonds in bad gedaan en op tijd naar bed gedaan. We hebben d'r ook niet meer gehoord verder!

Met Quinn gaat het ook prima zoals de foto's hierboven waarschijnlijk al doen vermoeden. Hij groeit als kool en hij heeft inmiddels al 2 x op het KDV doorgebracht. Hij vindt het erg leuk daar. Alleen heeft hij een weekend nodig (want hij zit daar op vrijdag) om bij te komen. Hij slaapt dan wel erg veel. Hij eet goed, drinkt goed, is altijd vrolijk, lacht heel snel, vindt het allemaal wel prima. Maar soms ie zo moe dat alles hem een beetje teveel wordt. Daar hebben we zelf ook wel af en toe last van.

Nu komen de verjaardagen van schoonvader, Aymee, buurmeisje, en onze nichtjes er nog aan en daarna zijn we wel weer even klaar geloof ik. Zo ook Aymee d'r eerste kinderfeestje. We zullen zien hoe het allemaal gaat!

Voor nu houden we het hier even bij, er volgen nog foto's volgende keer. Dat zullen dan ook de foto's zijn van de cursus en van Aymee d'r verjaardag en kinderfeestje. Weer een overvolle log dan!


1 september 2010

1e Zwemles!!

Aymee is vandaag voor het eerst naar zwemles geweest. Wij vonden de verandering op 4 jarige leeftijd wel genoeg met naar school en vlak daarna was het sinterklaas en kerst. En toen hebben we d'r uiteindelijk maar opgegeven voor zwemles per september. En dat was vandaag. Aymee kon niet wachten toen uiteindelijk 2 weken geleden de brief in de brievenbus viel. De juffen hebben het verhaal ook meerdere malen aan moeten horen. En vandaag was het dus zover.
Eerst vanuit school nog gezellig een vriendinnetje op bezoek gehad. Die hebben lekker saampjes een boterham gegeten en zijn daarna lekker gaan spelen. (Lees; het hele huis was bezaaid met speelgoed) Om 15 uur kwam moeder het vriendinnetje weer ophalen, want die moesten ook weer weg en Aymee moest omgekleed worden voor zwemles.
Ze stond te stuiteren. Ze vond het echt geweldig leuk.
Eerst even met z'n allen op een bankje naar wat instructies luisteren. En ze kregen een soort puzzel mee. Zonder stukjes, want die moet je verdienen.

Voordat ze het water in mochten moesten ze uiteraard eerst onder de douche. Daarna hup het water in!!
Eerst even rondlopen in het water en daarna even kijken wie er allemaal met hun oren in het water durven.

Vlak daarna gingen ze oefeningen doen. Ze moesten schuimblokken van de ene kant naar de andere kant in een binnenband deponeren. Eerst met 1 schuimblok, daarna 2.

En eventjes daarna kregen ze ook opdrachtje om een figuur uit het water te halen. Maar de truc was natuurlijk dat deze steeds dieper het water in kwam en ze dus met een gedeelte van haar hoofdje onder water moest. En heel dapper deed ze dat ook wel.
Uiteindelijk moesten ze door een soort hoepeltje heen 'zwemmen' en ook dan kwamen ze met een gedeelte van hun snuitje onder water. Als laatste kwam de mat tevoorschijn. Diegene die eigenlijk het hardste riep: "ik durf niet!" (laten we even duidelijker zijn dat dat dus Aymee was) die was er het snelste op en af! Echt om trots op te zijn.

Toen er eenmaal verteld werd (45 min later) dat de zwemles voorbij was, ging ze met een trillend lipje naar de douche toe om af te spoelen. En bij de deur van de kleedhokjes kreeg ik even de mededeling van onze grote meid, 'wanneer mag ik weer' en 'waarom is het nu afgelopen?' en 'moeten we nu echt naar huis'. Dat houdt toch in dat ze het erg naar d'r zin heeft gehad! Meid volgende week mag je weer! En mama is beretrots op je!


26 augustus 2010

Aankomende verjaardagen, cb Quinn, Aymee op school, Wedding;

Zo daar zijn we weer na een poosje. Aymee heeft haar ritme alweer aardig te pakken. Alle ochtenden moeten we haar wakker maken! Soms ook niet, maar goed. Zoals altijd als ze niet uit kan slapen dan doet ze dit, als het kan dus niet. Want in de weekenden zit ze evengoed om half 8 vrolijk op ons bed te kijken hoe wij "slapen". Soms komt ze zo stilletjes naar boven dat wij dat niet eens door hebben. Erg he? En dan zullen de meeste wel denken maar dat voel je toch als ze het bed op kruipt? Nou normaal gesproken wel, maar wij laten de katten ook in luxe slapen dus wij voelen niet of dat nou Aymee is of één van die katten. Maar ze vindt het wel leuk op school! Ze heeft het echt naar d'r zin. Ze komt echt vrolijk terug. Op donderdag gaat ze gelijk vanuit school naar de naschoolse opvang. Toen ik haar vandaag daar op ging halen, was ze helemaal teleurgesteld. Ik vroeg wat er was, zegt ze vrolijk: 'Mama, kan je de volgende keer wat later komen. Dan kan ik hier langer spelen..' Nou daar sta je dan als moeder zijnde. Hmmm. Wel leuk, want dat is toch een teken dat ze het naar d'r zin heeft.

De meeste van jullie weten dat de verjaardagen hier weer aankomen. Het worden dus drukke maanden. Maar wel leuke en gezellige dagen/avonden. Maar weer eens na gaan denken over de verjaardag van onze meid. En uiteraard weer even een mooie foto maken voor op d'r taartje.

20 augustus hadden we ook een mooie trouwerij. Mijn schoonzus ging trouwen. Ze hadden mooi weer. En de fotograaf heeft echt superleuke foto's gemaakt. Ben benieuwd wat hun ervan vinden. Maar dat krijgen we uiteraard snel te horen.

Vandaag zijn we met Quinn naar het CB geweest. Hij was goed gegroeid en veel aangekomen sinds een ruime maand geleden. Echt geweldig. Het enige wat jammer is is dat ze mijn vrolijke ventje vandaag 2x moesten hebben met spuitjes. Ik heb hem nog nooit zo hard horen gillen. Net vuurwerk! Ach zo zielig, maar ja het hoort erbij.
Vorige keer 13/8: gewicht 4380 en lengte 53cm
Vandaag 26/8: gewicht 5630 en lengte 58cm.
Mogen dus niet klagen. Wel komt hij nu regelmatig een uurtje eerder voor zijn flesjes. Maar omdat hij Omneo voeding krijgt mogen we hem ook flesjes van 210 water geven en 7 schepjes. Uiteraard niet 4x, maar gewoon langzaamaan mee beginnen. We proberen het eerst maar eens bij zijn laatste flesje. En zien dan wel weer verder. Wie weet krijgt hij die niet eens op omdat hij dan nog te moe is. Maar hij groeit als kool. Dat blijkt wel weer.

Verder hebben we even weinig nieuws. Heel druk weer aan het solliciteren, maar tegenwoordig is dat geen nieuws meer. A.s. maandag wel een gesprek in Harderwijk. We zullen zien hoe dat gaat. En morgen ook maar eens een sollicitatie de deur uit doen voor een functie in Nijkerk. We zullen zien hoe dat gaat.


18 augustus 2010

Back to school, vrijheid, nog 2 dagen en dan hebben we een Wedding;

Wij konden haast niet wachten. School is weer begonnen. Wat een opluchting en toch ook wel raar dat Aymee niet meer thuis is. Ze gaat gewoon volle mep mee met school.
Gelukkig kregen we van de juffen te horen dat Aymee heel veel veranderd is. Ze is veel liever, zegt nog steeds wel wat ze denkt, maar op een positieve en normale manier. Dus dat was een hele verbetering voor de school. Ze heeft dezelfde leraressen als vorig jaar. Dus voor haar was het wel een beetje wennen, maar toch ook weer niet. Ze wil alleen elke ochtend toch naar d'r oude klaslokaal. Beetje verwarrend..
Verder draait ze erg goed mee! En ze is weer een stuk vrolijker thuis. Dat was meteen al te merken. Wat er bij haar alleen nog niet helemaal ingaat....op tijd naar bed. Maar we houden vol. Rond half 8 ligt ze meestal wel in bed! Wel heerlijk, die avonden die weer gewoon van ons zijn.

Met Quinn gaat het allemaal prima. We zitten met hem op fysiotherapie omdat hij een voorkeurhouding heeft naar rechts. En zo troffen we hem dagelijks aan. Na 2 x een bezoek aan de therapeut gaat het echt voortreffelijk. Hij ligt nu regelmatig op links. Soms moeten we van ellende aan de andere kant zijn fles geven, omdat hij anders tv kijkt en zijn hoofd niet de andere kant op wil draaien. Hij zit verder goed in zijn vel. Begint al regelmatig te kraaien en heeft heel veel zijn vrolijke gezichtje op!

Tevens zijn we druk met de voorbereidingen voor de bruiloft a.s. vrijdag. Het is nog een hectiek allemaal! Morgen Aymee naar school brengen, Quinn naar schoonouders en dan heb ik morgen even mijn handen vrij om naar de kapper te kunnen en even de laatste dingetjes te regelen. Het is wat als ceremoniemeester allemaal!

En dan de dag zelf, moeten er ook nog een aantal dingetjes geregeld worden.
We moeten even kijken hoe we dit allemaal in het schema passend kunnen krijgen. Wat een drukte. Maar wel erg leuk om te doen allemaal. Morgenavond begint de voorpret al.

De volgende keer zullen jullie weer wat foto's te zien krijgen van Aymee en Quinn en eventueel het afgeschermd bruidspaar. Maar ik beloof nog niks.


8 augustus 2010

Nog 1 weekje vakantie, bijna naar school, verflagen, minder weer;

Wat gaat het eigenlijk toch allemaal snel.. 5 weken geleden hikte ik tegen deze vakantie op. 6 weken lang 2 kids in huis, waarvan je van 1tje van voeding naar voeding en naar slaapje gaat. Pfff. Maar al met al valt het gelukkig allemaal wel mee. Maar ik kan ook niet wachten totdat ze 16 augustus weer plaats gaat nemen in de schoolbanken. Wat kan een kind d'r vervelen. Jeetje mina.... Het zal straks ook wel weer wennen voor Aymee zijn. Allerlei andere regeltjes e.d. Ben erg benieuwd.
Met Quinn gaat alles prima. Hij groeit als kool en is erg vrolijk nu hij meer op zijn bedje ligt. Hij komt veel beter aan zijn rust toe en slaapt goed. We zitten op 5 voedingen, binnenkort toch maar 4 voedingen proberen. Hij moet wakker gemaakt worden voor zijn laatste fles, maar slaapt vervolgens tot 5 uur 's ochtends/'s nachts. Misschien dat als we proberen om hem meer te geven dat ie het 's nachts ook langer volhoudt en gewoon om 9 uur zijn laatste fles krijgt. We zullen zien hoe het allemaal gaat. Eerst maar eens kijken of hij al zijn flesjes nu leeg gaat drinken. Hij zit wel inmiddels in maatje 62. Zijn broekjes zijn dan wel iets te lang, maar ach..... wat maakt dat uit!(tja, het is echt Quinn, je zou het misschien niet zeggen)


Wel zijn we begonnen aan het buitenschilderwerk. Het fleurt er wel weer van op. Het was ook echt hóógnodig. Vooral aan de achterkant, want die ligt echt op het Zuiden. Heel misschien dat we het najaar (uiteraard moet het dan beter weer worden) de voorkant kunnen doen. We hebben niet meer het standaard grijs met roomwit, maar we hebben lichtgrijs op de kozijnen en wit met een vleugje grijs op de ramen en deuren. Heel apart, maar wel mooi! Bedankt Opa en Oma Eindhoven voor het op weg helpen met het schilderwerk. Ondanks het slechte weer zijn we toch redelijk ver gekomen.

De meeste in de familie weten dat de verjaardagen er weer aankomen. En ik weet mijn grote wens ook wel. Eerst wilde ik het eigenlijk niet omdat het een beetje aan de dure kant is, maar uiteindelijk toch wel. Ik ga voor een nieuwe spiegelreflex camera. We hebben een hele mooie op internet gevonden. Uiteraard willen we ons nog beter laten informeren bij een fotozaak. Dus dat gaan we ook nog snel doen. Maar ik kan jullie vertellen dat het ongeveer deze gaat worden:

Verder gaat het met ons ook prima. We merken wel dat het slapen op het moment redelijk schaars is. Ondanks die gebroken nachten en een echte kleuter heel de dag thuis kom je niet echt aan je rust toe. Je moet ze beide een beetje vermaken. Maar daar komt binnenkort dus verandering in.
En we zijn druk met dingetjes voor de bruiloft van Tante Marieke uit Putten. Die gaat 20 augustus in het trouwbootje stappen! Leuk he? Dus daar leven we ook een beetje naar.
Er moet nieuwe kleding aangeschaft worden, schoenen etc... en natuurlijk een cadeau!
We hebben wel wat in petto, we zullen zien wat ze ervan vinden. Nog een 2 weekjes ongeveer en dan is het zover. Een feestje!! Leuk, leuk, leuk!!


24 juli 2010

Rustig aan, dierenarts en stenenkorven;

De afgelopen week hebben we redelijk rustig aan gedaan. Aymee vermaakte d'r prima in het zwembad, kinderopvang en heeft nog een avontuurtje naar de dierenarts beleefd.
Die 2 dagen kinderopvang is toch wel ideaal. Zo is ze in de vakantie toch nog 2 dagen daar om lekker te spelen en te doen. Nu ook veel vriendinnen op vakantie zijn is dit voor haar de ideale speelplaats.
Afgelopen maandag zijn we maar met onze kat naar de dierenarts gegaan. Hij had een flinke bult onder zijn oog en die werd alsmaar groter en groter. Dus Aymee is maandag gezellig met mij naar de dierenarts geweest. Ze was hartstikke lief. Verhalen voor 10!
In de auto heeft ze Sneaky goed getroost en continu gezegd: "Het komt wel goed kerel".
Eenmaal bij de dierenarts toch de conclusie voor Sneaky getrokken dat het verwijderd moet worden. En dat dit maar even operatief moest. Afgelopen donderdag konden we hem weer brengen en is ie geholpen. Nu hebben we een "ruimtekat" in huis lopen volgens Aymee. Wij noemen hem lampenkappie.

Afgelopen vrijdag heb ik zelf Aymee maar weer eens onder de kappersschaar gestopt. Even de puntjes geknipt en haar pony. Die werd echt mega lang en zat continu in haar zichtveld. Dus daar hebben we maar even de schaar doorgetrokken.

Afgelopen woensdag is de stenenkorf, die we gezamelijk met de buren in de voortuin hebben, bezorgd. Deze moesten we zelf nog wel even vullen. We zijn daar nog even druk mee geweest zeg maar. En onze witte tuinbankje staat eindelijk gebeitst en wel ook in de voortuin. Nu nog even mooie kussens hiervoor vinden en dan komt er nog een tuinposter in de voortuin en dan zijn we redelijk klaar. Nu het schilderwerk aan de buitenkant nog even dit jaar. En dan zijn we ook redelijk klaar.17 juli 2010

Aymee dag;

Afgelopen week hebben we weer redelijk wat gedaan. We zijn druk geweest met schuren, elektra achtertuin. Beitsen van een tete a tete bankje. Waarvan ik de eerste laag niet af kon maken omdat het begon te regenen. En het dit vandaag nog doet. Wie weet kunnen we hier volgende week mee verder!
Wel hadden we afgelopen donderdag een Aymee dag ingeschakeld. Quinn hadden we oppas voor geregeld en we gingen met Aymee naar Ouwehands dierentuin in Rhenen.
We waren daar om 12 uur pas, want Aymee was misselijk van de navigatieroute met vele bochtjes en binnendoor weggetjes. Dus moesten we eerst Rhenen in om nieuwe kleren te halen. Daarna konden we weer terug naar de dierentuin. Ze vond het mega leuk, was dolenthousiast, maar wilde alleen maar naar een speeltuin! Nu moet ik zeggen, dat daar wel speeltuinen waren, maar eigenlijk niet voor echte kleintjes geschikt. Behalve binnen dan, maar dan krijg je een zeiknat kind met natte kleren terug bij je terrasje omdat ze bij het water (bijna alle speeltuinen) gespeeld heeft.
We hebben wel lekker genoten van onze meid. We leefde niet meer van voeding naar voeding die dag! We hebben echt genoten van d'r. Hierbij een aantal foto's van de dierentuin!9 juli 2010

Kraamfeest & vakantie;

Zo we zijn weer terug van weggeweest. We kunnen nu weer even vertellen wat er allemaal gebeurd is.
Het kraamfeest was 1 groot succes. We zijn enorm verwend met cadeau's en kleertjes!! Iedereen hartstikke bedankt daarvoor! Wel jammer dat Opa Eindhoven er niet bij kon zijn, maar we weten dat je er alles aan gedaan hebt om te kunnen ruilen. Helaas zonder succes! Hier hebben we wel een foto van onze voortuin van het kraamfeest. Helaas waren we een beetje te druk om nog meer foto's te maken.


Verder hadden we afgelopen zondag besloten om toch nog even een weekje weg te gaan. We hadden een last minute gevonden in Epe. Niet heel ver weg, maar dat hoefde ook niet. We hebben genoten. Alleen zijn we donderdagavond toch naar huis gegaan omdat het voor Quinn te warm was en hij niks meer goed vond! Dus donderdagavond na het eten en minidisco de spullen ingepakt, huisje beetje netjes achtergelaten en op naar huis!
Eenmaal thuis Quinn de fles gegeven en hem naar bed gebracht! Hij had heerlijk geslapen. En wij ook, afgezien van de hitte.
Maar hierbij een aantal foto's van onze vakantie;

Aymee heeft echt genoten, we hebben d'r flink bezig gehouden met speeltuin, trampoline, minidisco en Koos Konijn! Ze heeft in die paar dagen de tijd van d'r leven gehad!
Heerlijk toch?
En hierbij nog een aantal foto's van Quinn, wat een heerlijk ventje!
1 juli 2010

Aankomend kraamfeest, opgeknapte voortuin en schoolvakantie;

Wat gaat het toch allemaal snel! Aanstaande zaterdag een kraamfeest. Ons kleine ventje is nu 3 weken oud! Wie had dat gedacht dat het zo snel ging allemaal? Hij maakt het prima, het is een hongerlapje geworden! Hij drinkt zijn flesjes helemaal leeg en vraagt sinds vandaag om meer! Nou ja, als ie dat wil krijgt ie dat natuurlijk. We zien wel hoe het verder loopt dan vandaag! En afgelopen zondag was mijn broer (oom van Quinn) hier even om ons manneke te bewonderen! Wat een mooi gezicht! Hij is helemaal verliefd op ons mannetje! Net als wij! Tja, daar kan niemand omheen natuurlijk.
Aymee heeft nu lekker vakantie! Ze kan eindelijk gaan genieten! Misschien, heel misschien dat we toch nog even weg gaan. En dat hoeft natuurlijk niet zo heel ver weg te zijn. Maar ook niet om de hoek! hahaha. We kijken wel joh! Aymee is nu lekker bij opa en oma Putten, want dan kon ze d'r nichtjes nog even zien voordat ze op vakantie gaan. En lekker in het zwembadje keuvelen met d'r nichten. (aangezien die hier eigenlijk weg moet voor het feestje morgen, komt dat wel handig uit zo!) Ze wordt rond half 8 weer thuis gebracht, waarschijnlijk is ze helemaal op dan!
En we hebben afgelopen week flink gewerkt. De voortuin leeg gehaald aan zand, weer zand opgegooid, nieuwe stenen en beplanting en verlichting. En sinds gisteren is het een beetje af. Er moeten nog wel wat dingetjes bijkomen. Maar dat kan ook na zaterdag eventueel wel. Maar ik ben trots op mijn vent en buurman! Hij doet dat samen met de buurman toch nog even na werktijd en met dat hete weer. Zie hier onder een aantal foto's van de tuin en van onze manneke en meid.
Onze nieuwe voortuin!


Volgende week krijgen jullie wel te horen hoe het kraamfeest was. Ik ga nu even wat kleine voorbereidingen hiervoor doen. En even mijn wasjes laten draaien enz. Heb nu even mijn handen vrij om dit te doen! Dus dat gaan we dan ook maar even snel doen!


23 juni 2010

Te veel om op te noemen;

Er is veel gebeurd deze afgelopen 12 dagen. We hebben in de kraamweek dat de kraamhulp er nog was veel meegemaakt. De hechtingen zijn eruit gehaald vorige week donderdag. Er bleek een ontsteking te zitten die er niet vanzelf uit wilde. Het is niet echt een pretje om dit mee te maken. We hadden zo gehoopt dat we lekker konden genieten met zijn 4tjes. Maar na een paar keer in een spoelbad te zitten was het euvel nog niet verholpen. Uiteindelijk heeft de verloskundige mij doorgestuurd naar de gyn. en die heeft me even flink gepijnigd door de hechtingen eruit te halen. (dat was niet echt een pretje) En die heeft me een anti biotica gegeven. Die anti biotica is nu op en ik voel me wel een stuk beter. Het is nog niet je van het....., maar het gaat de goede kant op. De spoelbadjes houden we nog even aan voor de ontsteking en genezing. Maar de verloskundige houdt me nog in de gaten.

Met Aymee gaat het allemaal goed. Ze heeft in het begin niet veel naar Quinn omgekeken en is veel d'r eigen gangetje gegaan. Maar uiteindelijk won haar nieuwsgierigheid en is ze redelijk lief tegen d'r broertje. Ze geeft hem kusjes, heeft hem al op schoot gehad en hebben samen al een spelletje (vingertje pakken). Wat heerlijk zo'n grote meid! Echt een grote zus.


Vandaag had ze een kinderfeestje, helemaal heppie de peppie die kleine meid.
Wel raar om even 's avonds voor het slapen gaan en Quinn ingestopt te hebben om dan direct daarna bij onze meid te kijken. Wat een reusje is dat dan zeg! hahaha.
Maar voor de rest gaat alles goed hier. Nog niet echt veel kraamvisite gehad, ook omdat we de boot een beetje afhielden vanwege die ontsteking. Maar 3 juli is hier een kraamfeestje aan de gang. We hopen dat iedereen dan ook niet te lang blijft. We hebben de deuren open vanaf 15:00 uur.


14 juni 2010

Ja...... Hij is er dan eindelijk!

Onze zoon Quinn heeft zich afgelopen vrijdag toch laten komen! We zijn 's ochtends vroeg naar het ziekenhuis gegaan omdat het woensdagmiddag en donderdag eigenlijk de hele dag al rommelde. Maar vrijdagochtend hebben we het ziekenhuis maar even gebeld om even een filmpje te maken. En ik mocht blijven.
Al met al heeft de bevalling ± 11 uur geduurd. Want om 20:48 uur is onze zoon Quinn geboren. Het geluk was dat ik hem zelf op mijn borst heb gelegd en dat ie daar toch wel dik een kwartier tevreden heeft gelegen.
Hij woog 3260 gr. Alles is goed gegaan met pijnstilling, maar Quinn maakt het ook goed. Hij had wat last van misselijkheid. Zaterdag ben ik samen met Quinn en Aymee thuis gekomen. Wat een genot om het ook een keer zo mee te maken!
Uiteraard verwachten jullie nu een foto, uitgebreid verslag zal ik nog even besparen, ik kan ook nog niet zo lang goed zitten door de hechtingen!
Maar zie hier onze zoon!


10 juni 2010

Afwachten tot maandag;

Aangezien iedereen erg nieuwsgierig is, nog maar even een update op de site.
Gister weer bij de gyn. geweest. Helaas heeft ie het nog naar zijn zin in mijn bolle buik. (voel me net holle bolle gijs van de Efteling) Hij heeft nog genoeg voeding en hij maakt nog niet echt aanstalten. A.s. maandag moet ik terug komen en mag ik even een half uur aan de CTG liggen en dan wordt er een afspraak gemaakt voor 'inleiding'.
Het enige nadeel is dat mijn lichaam me op het moment een beetje in de steek laat. Staan, lopen en zitten is erg pijnlijk voor mijn buik. Dus breng liggend de dagen een beetje door. Wel vervelend, slapen is ook niet meer fijn. Bij elke draai wordt ik wakker, pijn in liezen en heupen. Ik hoop zo dat ie zich toch bedenkt en het weekend zelf wil komen. Anders moet ik zo het weekend doorkomen. Geen leuk vooruitzicht.
Zo genoeg geklaagd.

Aymee kwam gisteren tegen 5-en thuis. Echt doodmoe. Ze had het wel leuk gehad, maar ze was zo moe dat toen we d'r 's avonds op bed legde dat we d'r helemaal niet meer gehoord hebben. Ze heeft d'r kostelijk geamuseerd. Alle kinderen hadden even een moment van een dip, maar Aymee was en is erg te spreken over de trampoline die daar aanwezig was...
Ze was wel blij dat ze weer thuis was.


9 juni 2010

Nog steeds geen zoontje;

Vorige week donderdag weer op controle geweest bij de gyn. Alles was goed en zag er goed uit. Vandaag mogen we weer. Hij is wel wat rustiger, maar niks om ons zorgen over te maken. Misschien denkt ie wel: " Straks nog werk zat te verrichten" haha. We zullen zien. Het wordt in ieder geval een juni kindje. Zoals de gyn in het begin al zei.
We zijn het wel aan het aftellen, want het is een zware last die je toch mee sleept elke keer. We lopen lekker over tijd. Dat is toch wel erg zwaar! We trekken het nog wel, maar het wordt wel moeilijker allemaal. Die buik gaat toch behoorlijk in de weg zitten en rug en heupen zijn pijnlijker geworden. Niet echt een pretje. Vanmiddag om 15:00 uur mag ik weer naar de gyn.

Vanmiddag heeft Aymee ook haar eerste kinderfeestje. Wat een pret en lol.
Ik ben zo benieuwd hoe dat gaat en of het allemaal goed gaat. Aymee is nogal een dondersteen en kan behoorlijk haar zin doordrijven, maar ik hoop dat het allemaal goed gaat komen. Meestal is ze op woensdag wel een beetje moe. En is dat meestal ook een rustig middagje voor haar. Maar we zullen zien hoe het gaat vanmiddag na haar kinderfeestje. Ze komt rond half 5 weer thuis. We zijn zo benieuwd. Aymee heeft er in ieder geval ontzettend veel zin in.
Afgelopen week kwam zo ook haar 2e uitnodiging voor het kinderfeestje. Dus daar moeten we nog even voor op pad. Gelukkig is dat 23 juni pas, en hebben we dan nog even.

Nu eerst maar eens afwachten wat de gyn. zegt en hoe dit feestje gaat. We houden jullie op de hoogte!!


25 mei 2010

Pinksterweekend, buik zat;

Afgelopen zaterdag lekker met Aymee in het 'heksenrestaurant' wezen eten. Het plaatselijke pannenkoekhuisje. Aymee was helemaal door het dolle heen. Ze vond het zo leuk dat we daar maar snel weer een keertje terug moeten maar dan samen met nichtjes, broertje, ooms en tantes en opa's en oma's. Ze heeft een paar kleine happen van d'r pannenkoek gegeten en een paar happen van d'r ijsje, ze had eigenlijk geen tijd om te eten, want er was van alles te doen buiten en binnen.


Verder hebben we de zaterdag lekker rustig aan gedaan. En zondag zijn we even in de achtertuin bezig geweest. Daar heeft manlief het gras gemaaid na een jaar. En het onkruid even op het terras weggehaald. Zodat we 's avonds samen met opa en oma Putten lekker konden BBQen in het zonnetje. Heerlijk! We hebben lekker gegeten.
2e Pinksterdag hebben we ook niet heel veel bijzondere dingen gedaan. Nog even naar de Prenatal voor babyspulletjes en lekker daar op een terras gegeten en gedronken (we waren 20 min. te vroeg, Prenatal was nog niet open) en toen we de buit binnen hadden zijn we terug naar huis gegaan. We zijn ook nog even bij de plaatselijke Formido geweest en daar heeft Aymee een nieuwe picknicktafel voor buiten gekregen. Straks lekker in de zomer voor buiten te spelen. En 's avonds lekker met buren ge-BBQed. Heerlijk. Verder hebben we de box ook maar weer in de woonkamer gezet. (De ruimte die we hadden is ook gelijk weer weg!! Hmmm....)

Verder hoor je weinig klagen hier. Maar die buik begin ik aardig zat te worden! A.s. donderdag weer op controle in het ziekenhuis. Hopelijk kan ie me vertellen dat het niet lang meer gaat duren. Ik ben die buik nu aardig zat. En die nachtelijke tochtjes door het huis naar de badkamer ook wel eigenlijk. Ik wil weer op mijn buik slapen!!!
Verder mogen we niet klagen, want hij is behoorlijk actief ondanks dat ie minder ruimte heeft. Maar kleine vent mag komen in huize Aymee we zijn er wel klaar voor!
Donderdag weer kleine update over het wel en wee van kleine vent. En wie weet eerder..... of later omdat ik bezig ben met gymnastieke oefeningen om hem eruit te krijgen... Iemand tips om hem eerder te laten komen??


21 mei 2010

Nieuwe speelhoek en ruimen e.d.;

Wat het klussen en zwanger zijn wel allemaal niet teweeg brengt. Nog maar 2 weken (hopelijk eerder) en dan zijn we een gezin van 4 i.p.v. 3. We kijken er allemaal erg naar uit. Deze week niet zo heel veel bijzonders gedaan! Even naar de gynaecoloog geweest en daar bleek alles goed te zijn! Hoofdje was al ingedaald, dus we kunnen misschien wel snel genieten van ons manneke.
Verder is hier gister schoonmoeder geweest om even wat op te ruimen. Die buik gaat dan toch behoorlijk in de weg zitten. We hebben een nieuwe speelhoek voor onze meid beneden gecreeerd! En haar speelgoed gesorteerd en uitgezocht! Dat was ook hoog nodig. We hebben een hoop oude spulletjes wat of kapot was of uit die lekkere chocolade eitjes kwam eindelijk weggegooid. (toch nog een vuilniszak vol!) De speelgoedkist die we hebben wordt mooi wit geschilderd en komt bij Aymee op d'r kamer voor d'r knuffels en eventueel speelgoed wat ze boven wil hebben, maar dat komt na het weekend terug! Dus dat staat nu nog in de woonkamer / slaapkamer Aymee.
Het enige wat ik eigenlijk nog niet goed kwijt kan zijn haar treinbaan en autobaan. Die passen niet meer in de kast. Ik hoef ook lang niet alles meer beneden te hebben. Ze kan ook best boven spelen. Misschien maar even dit lange weekend samen met mijn meisje gaan uitzoeken wat ze boven graag wil hebben dan kan dat ook boven staan.
Zie hier het resultaat van d'r ingerichte en schoongemaakte en uitgezochte speelhoek.

Nu de rest nog even opruimen en schoonmaken en dan zijn we voor het weekend ook weer klaar. We gaan nog wat leuks met z'n 3tjes doen. We gaan zaterdag even lekker met d'r als verassing naar het Pannenkoek huisje. Ben benieuwd hoe ze reageert en of ze het leuk vindt. We zullen het wel ervaren. Uiteraard gaan we dat alleen doen als er niks anders tussen komt, want ja....... je weet maar nooit natuurlijk!!


17 mei 2010

Nog wel niet helemaal af, maar toch wel wat foto's;

Hierbij een blik in de kamertjes van Aymee en baby. Ik kon het niet langer meer voor me houden. De gordijnen hangen bij de babykamer dan nog wel niet, maar toch.


(Aymee's kamer)

(Babykamer)


12 mei 2010

Op zoek naar de finishing touch;

Vandaag de grote dag! We hebben een nieuwe kast voor Aymee gehaald voor op d'r kamertje. Daar was ook nog wel gezeur mee, want gisteren manlief lief naar de ikea gereden, blijkt ie een verkeerde kleur meegenomen te hebben. Dus vandaag weer terug naar ikea om hem om te ruilen. Daarna kunnen we de kast lekker in elkaar zetten. En de babykamer en Aymee d'r kamer verder aankleden.
Inmiddels ook een telefoontje gekregen van de gordijnen voor de babykamer. Die zijn dus ook al binnen. Moet ze alleen nog even ophalen.
Zodra alles op z'n plekkie staat en de rest hangt en doet, zullen we de foto's maken en op de site plaatsen.

Verder zijn we druk met wassen en dingetjes voorbereiden, want je weet maar nooit.
Eindelijk ook het kaartje af en daar krijgen we maandag de proefdruk van. En dan weten we ook gelijk wat we kwijt zijn. Het is namelijk niet een standaard kaartje.
Zodra ze een goedkeuring hebben, kunnen we de enveloppen ook zeer spoedig verwachten en kunnen we gaan schrijven. Of zullen we toch voor de etiketten gaan. Is toch wel makkelijker. We zien wel.

Verder deze week lekker rustig aan gedaan, want de buik begint aardig in de weg te zitten. We kunnen niet zo lang meer zitten en niet zo lang meer bezig zijn, dan komen de krampen echt opzetten. Dus 's avonds zeker rustig aan doen en overdag jezelf een beetje in toom houden.

A.s. dinsdag weer even naar de gyneacoloog toe en dan horen we wel weer hoe en wat.
Verder gaan we lekker rustig aan doen en volgende week gaat Aymee ook weer naar school toe. Dat zal ook een opluchting zijn.


7 mei 2010

Vakantie, zwangerschapsverlof;

Die Aymee heeft er al 1 weekje vakantie opzitten. Ze heeft nog wel dat ze 2 dagen op de naschoolse opvang zit, ze vindt het zo leuk daar. Zo is ze dinsdag lekker daar geweest en heeft ze lekker met haar vriendinnetje gespeeld. Ze was wel wat moe aan het eind van de dag, maar dat is natuurlijk geen probleem.
Zo is ze ook gisteren daar geweest. En ze gingen naar de dierentuin. Helaas krijg je dan geen foto's mee. Dus een verslagje zonder foto's dan maar. Ze vond het erg leuk. Ze ging in de grote bus daar naartoe. Ze heeft vrolijk meegedaan, goed geluisterd en lekker uitgeleefd. Om half 5 dacht ik, laat ik d'r maar ophalen, want dan kan ze thuis nog lekker even spelen. Maar toen kwamen ze net met de bus aan. Ze had enorme rode wangetjes en was ook behoorlijk moe. Ze wist niet hoe snel ze met me mee naar huis moest.

In mijn verlof wordt er natuurlijk veel schoongemaakt. Mijn moeder is hier een paar dagen geweest en we hebben goed ons best gedaan. Op zolder zijn eindelijk die lange gordijnen op maat gemaakt! Heerlijk. Geen gezeur meer met dicht doen. En de bovenverdieping is ook helemaal schoongemaakt. Badkamertje is in orde, de vloer in de babykamer is eindelijk gelegd, en schoongemaakt, we kunnen eindelijk het weekend dat kamertje inruimen. Dan kunnen de spulletjes ook gewassen worden en gestreken worden en netjes in de kasten gelegd worden. Verder is de keuken weer van binnen en buiten gesopt en lekker geruimd. We kunnen bijna echt gaan genieten van de rust.

Nu moet er voor Aymee nog een kast gescoord worden en dan zijn we klaar! Daarna komen de foto's op de site te staan, dat beloof ik plechtig.

Vandaag, even rustig aan wakker worden met mijn meisje en genieten van die kleine meid. Misschien nog even naar de plaatselijke markt en daarna weer lekker thuis spelen of even op visite. We zien wel.


30 april 2010

Laatste werkdag, kleuterfeest op school, uitstel vloertje, cadeau's;

Jeetje wat gaat de tijd hard. Gisteren was mijn laatste werkdag! We kunnen nu rustig aan gaan doen en alles een beetje op orde brengen. We hebben tot 15 uur gewerkt en daarna hebben we met de collega's lekker op het terras gezeten. In het zonnetje. Daar kwamen de cadeau's ook van. Een hele grote beer, een boxspeeltje (hondje) met muziekjes en kleurtjes een trekspeeltje van de welbekende hondjes Woezel en Pip. Erg leuk allemaal. Tevens een knuffeldoekje en een bloem! Collega's allemaal bedankt voor de leuke cadeau's!!

We hadden woensdag of donderdag nog steeds geen telefoontje gehad van de winkel dat onze vloer binnen was gekomen. Dus Joost / manlief ging zelf maar even bellen! Wat schetst onze verbazing, vanwege de feestdagen (welke, behalve koninginnedag wat vandaag is) is de vloer er maandag pas....Dat wordt uitstel van het afmaken van de babykamer.....balen!! Want wij willen de foto's laten zien!! En het kamertje inruimen. Dan is dat ook klaar en schoon!!! Toch nog even een weekje wachten voordat het zover is dus.

Gisteren had Aymee het kleuterfeest op school! Wat heeft ze genoten. Ze mochten verkleed komen als piraatjes. En Aymee is maar wat trots dat dat kan. We hadden vorige week vrijdag alles gekocht en ze had de hele week elke ochtend wel gevraagd of ze die kleren aanmocht naar school.. Wat een poepie. Maar goed, gisteren was het dus zover! Ze had genoten. Er stond een springkussen, opblaas palmbomen, schatkisten die verstopt waren voor de kids die ze moesten zoeken. Het meisje was helemaal vrolijk!!!
Zie hier een foto van Aymee als miss Piraatje!;

D'r zwaard mocht niet mee naar school, want als de juffen zagen dat daarmee werd geslagen werden ze afgepakt en kreeg je hem niet meer terug. Dus Aymee koos voor het zekere en liet dat ding thuis! Wat verstandig!

Vandaag lekker koninginnedag vieren en een beetje genieten van de dag die komen gaat, over de rommelmarkt stappen en dan zien we wel weer!
Gaan jullie nog wat leuks doen?


25 april 2010

Nog even klussen!;

Nog een paar dingetjes voor de babykamer en dan zijn we klaar. We hebben de vloer besteld, de gordijnen worden morgen besteld. En dan kunnen de meubels erin! Aankomend weekend gaat dit uiteraard gebeuren. A.s. zaterdag kunnen we de vloer leggen, want deze is woensdag/donderdag binnen. En dan moeten we nog even een nieuwe kast voor Aymee kopen. Het resultaat mag er zijn. Bij beide kamers. Maar jullie moeten echt nog even wachten.

Met Aymee gaat het helemaal super. Ze wandelt er vrolijk tussen en als ze niet meer wil gaat ze achter de computer/tv zitten. Ze is zó lief en begripvol! Echt een geweldige meid!
Afgelopen week kregen we de schoolfoto's mee, en wat staat ze daar spontaan op!

Verder hebben we vandaag redelijk rustig aan gedaan! Ik heb d'r nog even geknipt en we zijn nog naar de eendenvijver geweest om de eendjes eten te geven! We hebben nog even lekker in de achtertuin gespeeld en zijn nog even bij vrienden geweest. Daar liepen we in ons rondje langs. Daar heeft ze nog vrolijk op een grote trampoline gesprongen. Wat ging dat soepeltjes en goed! Ze vond het zo leuk! Misschien wordt dat wel een verjaardagscadeautje! Gelukkig duurt dat nog even!
We hebben vorig weekend nog even nieuwe schoentjes voor d'r gekocht en ze laat ze trots zien aan iedereen die een blik op d'r schoentjes werpt. Ze wordt zo groot.
Afgelopen woensdag zijn we wezen shoppen met tante en nichtjes in Apeldoorn. Daar hebben we even nieuwe t-shirts gekocht. Het was ook erg gezellig. Ze heeft totaal niet gezeurd of moeilijk gedaan. Alleen aan het eind van de dag was ze echt erg moe.

Verder moeten jullie nog even wachten tot volgende week voor de foto's van de kamers. En dan zullen we even kijken naar de reacties! Wij zijn nu al blij met het resultaat, maar de vloer moet er ook nog in. Dus we laten jullie nog lekker even spanning.


15 april 2010

Van alles en nog veel meer;

Aymee slaapt inmiddels op d'r nieuwe kamertje en dat gaat super. De gordijnen die heb ik ook eindelijk op kunnen halen en die gaan we het weekend even ophangen. En Aymee vindt het helemaal geweldig!!

Verder zijn we inmiddels ook druk met de babykamer. We moeten nog een 2 tal muren sauzen en dan nog een 2e keer er overheen. Want deze kleur pakt niet in 1 x. We hebben er eerst raufasen behang op gegooid, want direct over de muren heen schilderen was niet echt een optie. Daar moest dan een stucadoor aan te pas komen. Nu hebben we maar even de oneffenheden bijgewerkt en daar raufasen overheen gegooid. Ach ook een optie. A.s. weekend gaan we met een beamer even wat dingen erop tekenen en ook dat moet dan geschilderd worden. We zullen het resultaat wel laten zien als het kamertje klaar is.

Verder zijn we ook aan het aftellen begonnen voor mijn verlof. Want ja, het duurt nu nog een krappe 2 maanden voordat die kleine zich aankondigd. We zijn ook druk met het ontwerp voor het geboortekaartje. Ben benieuwd hoe dat uit gaat pakken.
Jullie horen het wel, we zijn maar druk druk druk.

Met Aymee gaat alles goed. Ze groeit hard en banjerd overal tussendoor. Ze vindt het allemaal wel prima dat we druk aan het klussen zijn. Ze snapt dat het nu nog even wat tijd kost voordat het klaar is, maar ze weet dat we daarna alle tijd voor haar nemen.
Zo gaat ze 's avonds langer in bad en lezen we een extra verhaaltje voor. Zo gaan we aankomend weekend even naar de plaatselijke kermis en zondag gaan we even bij opa en oma op bezoek. We doen wel leuke dingen!!
Met Aymee gaat het op school goed. Zo kwam ze afgelopen woensdag uit school gelopen;
-vrolijk koppie naar buiten met rugzak in d'r handjes
-"Mama ik ga bij Willemijn spelen", duwt rugzak in mijn handen en "doei mama" werd gevolgd.
- Ik, helemaal verbaasd; "Moeten we dat niet eerst eens vragen of dat ook van de mama van Willemijn mag?" en liep achter Aymee aan.
- Dat mocht wel van de moeder van Willemijn en Aymee wilde daar ook wel een boterhammetje eten, want dat is veel lekkerder brood dan thuis!!! Ook dat kon!
De moeders hadden onderling al afgesproken dat Aymee rond 16:00 uur thuisgebracht werd! Helemaal super. Kon ik in die tussentijd even schilderen en gordijnen ophalen.
Om 16:00 uur kwamen Aymee en vriendinnetje en moeder aan. Ze hebben nog even lekker hier gespeeld en moeder heeft nog even lekker gedronken en zijn tegen kwart voor 5 weer richting huiswaarts gegaan. Aymee was kapot! Ze waren naar diverse speeltuintjes geweest en ze hadden bij vriendinnetje nog op haar kamer gespeeld en veel buiten!!!
We kregen de complimenten dat ze netjes sprak, met meerdere woorden bedankte enz. En dat ze duidelijk te verstaan was. Totaal meegaand was en echt een lief kind! Nou dat doet je als moeder zijnde toch wel goed. Vooral voor een eerste keer bij een ander spelen.
Missie geslaagd, nu komt vriendinnetje ook een keer bij ons spelen! Even afwachten hoe dat gaat!

Voor de rest gaat alles redelijk goed. Buik begint 's avonds wel wat lastiger te worden, meer pijn in mijn heupen/bekken want we hebben moeite met zitten....da's wel minder.
A.s. maandag weer naar de gyn. en dan zien we wel weer wat de gyn. ervan zegt.
Nog 2,5 week werken en dan is het voor mij afgelopen. Dan gaan we rustig aan het verlof in! Uiteraard met nog wat 'Things to do' maar goed, dat is niet zo heel zwaar meer dan.
Grootste zorg dat dan wel naar voren komt; het strijkwerk........ da's altijd minder.
Gelukkig krijg ik dan nog even hulp om het grove werk even te doen. (alvast bedankt mam)

Nou ik waggel weer even naar de bank om even te liggen met mijn lijfje, jullie horen de volgende keer weer meer. En dan krijgen jullie ook beeldmateriaal van aankomend weekend.


21 maart 2010

Verjaardag en klussen;

De afgelopen week hebben we eindelijk het kamertje zo goed als klaar gekregen. Nu moeten we de gordijnen nog even dinsdagavond bestellen en het weekend kan Aymee dan eindelijk over. Een verhuisfeestje.
De rolgordijntjes zijn gekocht en opgehangen, wel met enige gebreken, want het was met een plastic ophangsysteem. Niet echt ideaal. Maar goed ze hangen goed zo.
Afgelopen woensdag was papa ook nog jarig en hebben ze de vloerbedekking gelegd in haar nieuwe kamertje. Wat een verandering.
We hadden opa en oma en tante en oom en nichtjes uitgenodigd om hier te eten en dat was een verassing voor papa. Dat vond ie toch wel heel gezellig. Uiteindelijk was het rond half 10 weer gewoon avond en was de visite weg.
Gisteren hebben we het feestje voor papa gehouden en het was ook wel gezellig.

Verder hebben we vandaag de rommel van gister opgeruimd en schoongemaakt en hebben we de lamp op d'r nieuwe kamer nog even opgehangen, de laatste dingetjes aan schakelaar en stopcontacten bevestigd, beetje opgeruimd, gewassen. Buiten gespeeld, bellen geblazen buiten, met de voetbal gespeeld, van de hoge glijbaan in de tuin gegleden. Samen het kleine glijbaantje schoon gemaakt en 2 deuren verder gebracht. Het tuinset even afgedaan en toen heerlijk genoten van het zonnetje en rustig aan gedaan.

Afgelopen week is Aymee ook nog naar de kinderboerderij met school geweest, ze vond het wel erg leuk. Alleen erg jammer dat ze niet helemaal in d'r doen was omdat ze erg aan het snotteren was. Zo is ze vrijdag ook thuis gebleven omdat ze flinke verhoging had en echt totaal niet lekker. Ze stond al te kokhalzen toen we d'r jas aan gingen doen om naar school te gaan, ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om d'r toch weg te brengen. Dus een dagje extra thuis.

Aankomende week wordt een rare week. Morgen eerst werken, dan in de middag naar een crematie toe en dinsdagavond gordijnen bestellen en woensdagmiddag naar het broertje van Aymee kijken. Hmmmm....beetje dubbel.. Zal wel een moeilijke week worden.

Jullie horen wel weer hoe het gegaan is. En de foto's volgen zodra er wat spulletjes op d'r nieuwe kamertje staan.


15 maart 2010

Klussen en nog veel meer;

Wat gaat de tijd toch hard! Het behangen en sauzen en nog 1 wandje extra behangen is klaar. De vloerplaten liggen ook zijn plek, deze week komen ze vloerbedekking leggen. Wat ons betreft mag dat vandaag al! Ben benieuwd wanneer ze nu langs komen.We zijn zo super blij met het eindresultaat van het behang en de saus! Jeetje, maar het is wel erg knal! Wel erg gaaf. Oma Eindhoven is hier een krappe week in huis geweest en heeft ons goed op gang geholpen! Zover had ik niet durven denken, bedankt mam!!

Over 3 dagen (deze dag meegerekend) is papa jarig. Dan wordt ie alweer 34!
We vieren het zaterdag. Het cadeau is al in huis, dus daar hoeven wij niet meer achteraan. Gelukkig. Het was wel even een puzzelwerk, want meneer is natuurlijk niet met alles tevreden.

Ook zijn we nog op gordijnenjacht geweest, dat is bijna net zo'n moeilijk klusje als op vloerbedekking jacht. Maar we zijn er wel uit welke kleur het wordt. En we hebben een winkel gevonden waar het wel 'goedkoop' kan. Dit weekend maar even bestellen en dan duurt het natuurlijk nog even voordat we het in huis hebben.

We laten nog niet een foto zien, pas als het geheel klaar is dan komen de foto's van Aymee d'r nieuwe kamer op de site te staan. Ik laat jullie nog even lekker nieuwsgierig zijn.

Verder hadden we ook nog een rapportgesprek op school gehad begin deze maand.
Met Aymee gaat het wel goed op school, behalve dat ze ook veel boos is op school. We hebben even met d'r gepraat en dat is afgelopen week helemaal omgekeerd. Ze zegt netjes wat haar dwars zit en ze is een stuk vrolijker op school!
Voor haar goede gedrag zijn we afgelopen zondag even naar 'Het grote Kabouterbos' in Dronten geweest. Het was gratis, maar wat een afknapper! Er staan 3 paddestoelhuisjes en wat speeltoestellen en that's it! Na een half uur rijden en een 20 min. daar zijn we maar weer naar huis gegaan en zijn opa en oma Putten gezellig op de koffie gekomen. Ze hebben nog even meegegeten en opa heeft nog even geholpen met de groene platen in Aymee d'r nieuwe kamer. Die ze uiteraard ook even hebben bewonderd. Tegen 9 uur zijn ze weer richting huis gegaan.

Verder mogen we 24 maart weer even naar het ziekenhuis om naar de baby te kijken.
Voor deze reis laten we het hier weer even bij. We gaan weer gewoon aan de gang.
Nog 7 weken werken en dan moet ik met verlof. Wat gaat de tijd hard!

We gaan nog even wat doen in huis, tot de volgende keer!


1 maart 2010

Controle + 1e schooldag.

Vandaag moest ik weer om kwart voor 12 in het ziekenhuis zijn voor controle. Ik kreeg te horen dat het allemaal een beetje uitliep omdat er eentje was weggeroepen naar de OK. Tja, bevallende vrouwen dat hoort erbij. Maar het viel gelukkig allemaal mee. Om 12 uur was ik aan de beurt. Bloeddruk was een beetje erg laag. Maar ik voel me nog steeds redelijk goed. Behalve de moeheid dan. Maar ja, dat hoort erbij. Ik moest naar mijn lichaam luisteren, dus dat doen we dan maar. Verder was alles goed. En ook de gynaecoloog bevestigde het geslacht. We krijgen een jongen!! Een gezonde jongen. Nu moeten we nog naar een naam opzoek, want dat is voor ons toch niet zo makkelijk. Meidennamen zijn we altijd zo uit, maar een jongensnaam......pff dat wordt nog een opgave.

Aymee moest vandaag weer naar school. Ze besloot dat ze vandaag maar eens wat langer in bed wilde blijven dan tijdens de vakantie. Ook zo heerlijk.....!!! Zo sneu om ze dan wakker te maken, maar ja, hoort erbij. Ze wilde persé onderstaande foto meenemen om aan de juf en aan de kinderen te laten zien. Zo kon ze gelijk vertellen dat ze een broertje krijgt. (krijg er nu alleen niet uit of ze dit echt ook heeft verteld.)
Ze kwam wel weer met een mooie tekening thuis en ze vond het ook wel leuk op school. Wel weer wennen natuurlijk voor d'r al die regeltjes enz. Maar ze had d'r prima vermaakt!!!

Het klussen vordert gestaag. Het schilderwerk is bijna af. Tenminste van de kozijnen en de plinten. Het was donker (bouw grijs) maar wordt nu wit. Het resultaat mag er straks echt wezen. Vanavond of woensdag ga ik nog even aan het behangen, want dat moet ook nog gesausd worden. En na het behangen en sauzen mag ik nog 1 wandje extra behangen. Ben zo benieuwd hoe het resultaat wordt. Maar we moeten ook nog op vloerbedekking jacht! En ik had hele mooie gezien, maar die wordt niet meer geleverd. De leverancier stopt ermee en heeft nog maar 2 kleuren op voorraad. En laten dat nou net niet de kleuren zijn die wij zoeken....
We hebben wel een streefdatum dat dit kamertje klaar moet zijn, want daarna moet de babykamer nog klaargemaakt worden. En dat wordt ook nog een leuk karweitje.
Uiteraard krijgen jullie een foto van het eindresultaat van Aymee d'r nieuwe kamertje.
Voor deze keer weer even genoeg nieuws vanuit huize Aymee. En als het weer even duurt voordat jullie wat kunnen lezen, dan zijn wij druk aan het klussen....